Нови четирима свидетели в делото за инцидента в Морската с Братоев

Предоставят и справки за спешните повиквания на 112 в заседанието на 31 март

Нови четирима свидетели - очевидци на инцидента в Приморски парк, както неявилите се досега свидетели ще бъдат призовани в понеделник. Тогава в Районен съд-Варна ще се състои второто поред открито съдебно заседание по наказателното дело срещу 51-годишният бизнесмен, обвинен в хулиганство.

Изискано бе и предоставянето на писмени справки от център за спешни повиквания 112, от центровете за спешна медицинска помощ към МБАЛ "Св.Марина" и МБАЛ "Св.Анна", както и от Началника на Второ РУП, относно регистрирани сигнали за инцидента и извършвани прегледи на Братоев при задържането му в сградата на полицията.

Според внесения обвинителен акт, Братоев е обвинен, че на 2 февруари тази година на публично място – край заведение и търговски обект в местност "Салтанат" в Приморски парк, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като отправял псувни, обиди, закани и неприлични предложения спрямо униформени служители на Общинска полиция. Според обвинението деянието е било съпроводено със съпротива на орган на властта и по съдържанието си се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като обвиняемият след задържането и отвеждането му до сградата на ІІ РУП на МВР продължил да отправя обиди и заплахи за уволнение към всички присъствали там служители.

В предходното съдебно заседание, продължило над  9 часа, бяха изслушани показанията на общо 11 от явилите се свидетели и заключенията на съдебно-психиатричната експертиза.

Накзателното дело е насрочено на 31 март от 9 часа в трета съдебна зала на Варненски районен съд.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"