9 часа разпитват свидетели по делото срещу бранител на колите в Морската

Районeн съд - Варна даде ход на наказателно дело по обвинение в хулиганство срещу 51-годишния Лъчезар Братоев

Районeн съд - Варна даде ход на наказателно дело по обвинение в хулиганство срещу 51-годишния Лъчезар Братоев, който влезе в словестна схватка с полицията заради колите в Морската

Обвинителният акт срещу него е внесен в съда на 14 февруари по бързо полицейско производство. Братоев е обвинен, че на 2 февруари тази година на публично място - в близост до заведение и търговски обект в местност "Салтанат" в Морската градина на Варна, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Според обвинението Братоев е отправял псувни, обиди, закани и неприлични предложения спрямо униформени служители на Общинска полиция, като след задържането си и отвеждането до сградата на ІІ РУП при ОД на МВР – Варна продължил да отправя обиди и заплахи за уволнение към всички присъствали там служители.

Според обвинителния акт деянието е било съпроводено със съпротива на орган на властта и по съдържанието си се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Повод за възникване на самия инцидент в Морската градина, е опит на Братоев да изрази мнение пред служители от Общинска полиция относно отпаднала забрана за влизане с автомобили в парка, в момент когато патрулиращите санкционирали водач за движение с кола по алеята.

В откритото съдебно заседание, продължило над 9 часа са били изслушвани показанията на общо 11 от явилите се свидетели и заключенията от назначената по делото съдебно-психиатрична експертиза. За следващото заседание на 31 март 2014 г. съдът допусна да бъдат призовани за разпит нови четирима свидетели, очевидци на инцидента в Приморски парк, както и двама от неявилите се днес в съдебната зала. Предстои събирането и на още писмени доказателства по делото.