Лъчезар Братоев събира "жертви" на арестувалия го полицай

Крими

04-02-2014, 02:04

Снимка:

Личен архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха бизнесмен в Морската

Задържаха ме за дефектна лична карта, разказва бизнесменът

Варненският бизнесмен Лъчезар Братоев, който в неделя следобед беше арестуван в Морската градина, издирва други пострадали "от безчинствата на общинския полицай Илиян Христов Танев". Той призова приятелите си в социалните мрежи да му пишат, ако са били свидетели на сблъсък с въпросния служител на реда. "Вече няколко човека ми се обадиха да ми кажат, че той е единственият, който се държи така агресивно и грубо нарушава правата на длъжностно лице", обяснява Братоев.

Той беше откаран във Второ РПУ с белезници на ръцете след като започнал спор с полицейски патрул, който се опитвал да напише акт на спряла на една от алеите в "Салтанат" шофьорка с джип. "Мен вчера ме задържаха и не ме пуснаха за това, че казах на един полицай, че трябва да се съобразява с решенията на Върховния административен съд, и заради утежняващото обстоятелство - лична карта с надигнат ламинат в единия край!" Приятели и близки на известния яхтсмен, с които той бил в близкия ресторант, потвърждават версията му, че не е нагрубявал униформените. Те дори са готови да предоставят видеозапис на разигралата се пред ресторант "Сезони" случка.

Друга обаче е версията на полицаите. Според тях Братоев бил задържан за хулиганско поведение. "В районното Танев казал на жена ми: Знаеш ли, той предложи на колежката да правят секс срещу заплащане", разказва още задържаният.

51-годишният Лъчезар Братоев остана в ареста няколко часа, след което беше закаран с линейка в кардиологията на МБАЛ "Св. Марина" заради проблеми с кръвното и сърцето. Там прекарал нощта, охраняван от полицаи.