Черно море бие наред на Тича, кани се на Ботев

Моряците като гилотина за глави за треньори

Без загуба на своя стадион Тича, Черно море се навива да бие Ботев в последния мач в "А" група за 2013 г.. Жълто-черните гостуват във Варна в понеделник, а хората на Георги Иванов още нямат загуба у дома този сезон. В сряда победиха Локо София с 2:0 и вече мислят да завършат годината и с бой над пловдивския тим. Моряците са 7-и в класирането и вече 11-и мач стоят непобедени в морската столица. Те имат 8 победи и 3 равни при голова разлика 19:8. Любопитното е, че в по-голямата част от срещите на Тича моряците успяват да вкарат по два гола във вратата на съперника, но почти във всички двубои допускат попадение и в собствената си мрежа.

На собствения си стадион Черно море досега е спечелил 22 от възможни 33 точки и се намират в първата седмица на таблицата. Последователно на колене на Тича "моряците" поставиха тимовете на Локо Пд (1:0), Лудогорец (3:1), ЦСКА (2:1) и Левски (2:1), а от първата седмица под гилотината на Морето остава да минат Литекс и предстоящия съперник Ботев Пд.

Черно море ще гони задължителен успех срещу "канарите" за да затвърди доброто представяне и да зимува на 6-а позиция в класирането. При победа в понеделник на пангара ще бъде заложена още една треньорска глава. След като Черно море нанесе четвърта поредна загуба на Локо Сф, треньорът Стефан Генов е заложен на дузпата, а близки до клуба от София твърдят, че след мача с Лудогорец пловдивчанинът ще остане без работа. За негов заместник пък се спрягат имената на Миодраг Йешич и Велислав Вуцов.

Същото ще е и положението със Станимир Стоилов при загуба на "Тича" в понеделник. Столът на Мъри е здраво разклатен, след слабите резултати в последните мачове на Ботев и при нов неуспех "правилният футбол" почти сигурно ще напусне Пловдив.