Оптимизъм тресе Черно море преди мача с Ботев

Паланков: Станимир Стоилов разполага с добри футболисти, но на "Тича" те трябва да се съобразяват с нас

Вчерашната победа с 2:0 като гост над Локо Сф от 22-ия кръг на "А" група е дала голяма енергия на футболистите на Черно море за предстоящия мач на тима срещу Ботев Пд. Успехът в Надежда и равенството днес между канарчетата и Берое (0:0), дава надежди на варненци, че при успех на собствения си стадион над жълто-черните моряците ще зимуват на 6-ата позиция в класирането.

"Победата вчера ни зарежда с нов по-голям оптимизъм за мача с Ботев. Двубоят не бе особено качествен, но най-важното е резултатът. Загубените точки на предстоящия ни съперник днес пък ни дават нова енергия за двубоя в понеделник", обясниха от лагера на Черно море.

Халфът на Черно море Тодор Паланков, който е наказан и пропуска мача с Ботев заради жълти картони, също е оптимист за представянето на тима в последния мач от "А" група за календарната година. „На нашия стадион няма какво друго да търсим освен победа. Последен мач за тази година, задължени сме да бием. Оставихме добри впечатления с играта си, най-вече срещу ЦСКА, Левски и Лудогорец, и сега трябва затвърдим добрите ни изяви с победа и срещу Ботев. Станимир Стоилов разполага с добри футболисти, но на "Тича" те трябва да се съобразяват с нас”, категоричен е Паланков.

При успех над Ботев в понеделник от 14 ч. на "Тича", "моряците" ще зимуват на 6-а позиция в класирането с една точка пред пловдивчани и с две зад ЦСКА, който едва ли ще изпуснат да вземат победа срещу Любимец у дома.