Джаки оглави спортната комисия в Съвета

След 3 сесии и 4 поредни опита общинската съветничка Благомира Александрова - Джаки най-после успя да събере нужните гласове, за да оглави местната комисия по младежки дейности и спорт

Градската депутатка, която отскоро е в групата СДС-ДА на Янко Станев, отново бе предложена от колегата си Ради Радев, но за разлика от предходните 4 пъти, нямаше алтернативно предложение от "червения" сектор. Преди да стане председател на комисията, Александрова подаде заявление, че желае да стане неин член.


Когато се стигна до поредния избор за шеф на комисията по време на днешната сесия на общинския съвет, този път от БСП, вместо да излязат със своя кандидатура, поискаха всички съветници да гласуват по съвест. Без наличието на конкуренция Джаки успя да събере 29 гласа "за", които най-после й стигнаха, за да оглави комисията.

Благомира Александрова, освен че е най-младият общински съветник, и по думите й това я прави подходяща за председател на "младежката комисия", е и "от спортно семейство", което пък според нея покрива критериите, за да може да отговаря за спорта във Варна. Джаки е и собственик на пиано бар в центъра на града.