Младежката комисия остана без шеф

Мисия Варна

18-07-2013, 15:42

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Тодор Балабанов оглави финансовата комисия

Комисия "Младежки дейности" остана без председател след като местния парламент на Варна не успя да избере такъв. Нито една от двете кандидатурите - на Огнян Къчев, издигнат от БСП и на Благомира Александрова, предложена от Янко Станев не успя да събере нужните 26 гласа за да оглави комисията. С две прегласувания, заради оспорване резултатът остана непроменен. 

По-късно предложението бе повторно вкарано в дневния ред от Янко Станев, който сам призна, че прави нарушение на правилника, но искал да се избере председател и да се приключело с казуса "екипност". Станев се опита да убеди колегите си в качествата на Александрова, но и това не помогна. 

От Огнян Къчев Станев отнесе нападки, че кандидатурата, която предлага е политическа, а не на позната в спортните среди. "То и съветниците не я познаваме", каза Къчев. Последваха и обвинения, че Станев "извивал ръцете" на колегите си в съвета. 

"Правят се внушения, че сутрин пия кръв, а за вечеря ям деца. Не нося вина за това, че се опитвам да работя. Няма как да бъда обвиняван непрекъснато за това. Не приемам тезата, че тук са едни 40 - 50 тъпаци и аз от сутрин до вечер с поведението си ги притискам", каза Станев в отговор. "Не се чувствам притиснат", намеси се и Тодор Балабанов от ГЕРБ. 

Макар да последва ново гласуване,  два гласа не стигнаха на Александрова да оглави комисията. Другият кандидат остана още по-далече от необходимите 26 "за". 

Единодушно и без спорове за председател на финансовата комисия бе избран съветникът Тодор Балабанов. Съпартиецът му Жельо Алексиев, пое комисията по транспорта, която остана без председател, тъй като досегашният й - Иван Луков бе избран за шеф на градския парламент. 

Здравната комисия остана в БСП, като неин председател стана д-р Лидия Петкова. Доскоро начело на "Здравеопазването" бе друг съветник от БСП - проф. Анелия Клисарова, която обаче стана министър на здравеопазването.