Черно море изпусна Локомотив в Пловдив

"Моряците" завършиха 1:1 на изкуствения терен в парк Лаута Под тепетата

Черно море не успя да победи Локомотив (Пд), в мач от 18-тия кръг на Елитната ни футболна група до 17г., който се игра на на изкуствения терен в парк „Лаута“ Под тепетата. Моряците бяха по-дейни в началните минути и на два пъти се разминаха с гола, като пропуски пред вратата на домакините направиха Кадир Кадир и Кристиян Пешков. Все пак по-добрата игра на гостите бе възнаградена в 19-ата минута, когато след отлично изпълнен пряк свободен удар, Кристиян Пешков оплете топката в мрежата за 1:0. В края на първата част обаче колективна грешка на вратаря Атанас Найденов и защитата пред него позволи на „смърфовете“ да изравнят. Второто полувреме бе далеч по-равностойно, като се играеше предимно в средата на терена и опасните положения и пред двете врати бяха рядкост. И домакините и „моряците“ пропуснаха по една отлична възможност за гол и така последния съдийски сигнал дойде при резултат 1:1.

След двубоя наставника на Черно море Иван Николов заяви, че е доволен от играта на своите възпитаници единствено през първото полувреме, но не и от отпускането при статичните полобжения – слабост, за отстраняването на която ще се работи в следващите няколко дни за да не се проявява при домакинството на Лудогорец в следващия кръг. Двубоя срещу разградчани е на 13 април, събота от 16.00ч. на стадиона под Аспаруховия мост.

Съставът на Черно мооре: Атанас Найденов, Мартин Костадинов, Даниел Димитров, Стефан Иванов, Никола Николов, Александър Йовчев, Стефан Калчев (70′ Ангел Стоянов), Александър Попов, Кристиян Пешков (68′ Станислав Джамбазов), Кадир Кадир (45′ Станко Георгиев), Милен Николов (55′ Антон Славков).