БСП предизборно "бяга" от Съвета

Червените съветници така и не подадоха оставки, въпреки твърдението на лидера им, че са го направили

По тийнейджърски безотговорно БСП утре ще избяга от час. Червените съветници днес декларираха, че няма да участват в работата на 16-ото заседание на Общински съвет във Варна. Което хич не значи, че няма да са тук за 17-тото, 18-тото и така нататък заседания, когато в дневния ред има по-сакрални за тях теми от това кой ще е временният кмет на Варна. 

Няма да участваме в цирк, заседанието ще е представление, кредитът на доверие е изчерпан - тези и други пищни шаблони е използва декларациописецът на господата Гуцанов и Аврамов, подписани отдолу.
Но отговор на въпроса защо все пак остават членове на същия този жалък и недостоен местен парламент няма и няма.
Няма и оставки. А уж ги бяха подали. Поне така заяви не веднъж, а цели два пъти лидерът Борислав Гуцанов.
А после започна дебнене. Ако ГЕРБ подадат, тогава и ние. Уж. Защото в приказката за лъжливото овчарче вярват до 3 пъти. Червени оставки няма. Няма и да има. Причини за това - достатъчно. Партийни, вътрешнопартийни, тактически, законодателни, съдебни.
За сметка на това ще има избори. А преди началото на кампанията за тях едва ли ще има друга сесия. Така БСП ще може гордо да се бие в гърдите, че е напуснала общинския съвет. Пък било то само за едно заседание. Колкото да избягат от час. И да не се налага да изтърпят гнева на протестиращите, които се очаква да изпълнят зала "Пленарна" утре. А след изборите - пак всички по местата си. Понаказани от "родителското тяло", даже отнесли и по някой изборен шамар.