Кирил Йорданов: Гуцанов и Марешки ме свалиха

Анализатори пресметнали, че за протестите в града са били изхарчени 400 000 лева

Кметът на Варна в оставка Кирил Йорданов обвини Борислав Гуцанов, цялата партийна организация на БСП и Веселин Марешки за свалянето си в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.

"Опитите да бъда свален започнаха от юни миналата година, последният беше края на октомври. Опитите тогава не успяха, но сега хората по един безспорен начин излязоха на протест и те се възползваха от тях", заяви Йорданов. Анализатори са пресметнали, че за протестите в града са били изхарчени 400 000 лева, коментира вече бившият кмет на Варна. 

Йорданов смята, че на протестите във Варна е имало гости от други общини. Според него след последния голям протест на изходите на града е имало много автобуси, които са откарвали протестиращите.

Йорданов даде два примера за това защо политическите му опоненти са искали да го свалят. По думите му единият случай е бил свързан с приватизация на градския транспорт във Варна, която той спрял. Втората причина е била синята зона във Варна.

"Замислено беше да бъде извършена с частна фирма, която да прибира печалбата. Спрях тази сделка", заяви Йорданов.

Що се отнася до политическата подкрепа, която през годините идва от ляво и от дясно, Йорданов заяви, че всъщност той е безпартиен и никога не е членувал в партия. „Аз винаги съм бил един административен служител", заяви Йорданов.

Той отхвърли обвиненията, че е зависим от ТИМ. По думите му групировката е извършила само три сделки на територията на Варна под негово управление.

Сега Кирил Йорданов щял да търси отговор на въпроса защо Пламен Горанов се самозапали и  дали не е оказван натиск върху него.

Цялото интервю с вече бившия кмет на Варна може да гледате тук