Протестанти обжалват оставката на Кирил Йорданов

Новините

26-03-2013, 15:57

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Общинските съветници от БСП бойкотират сесията утре

В Общинската избирателна комисия е депозирана жалба срещу оставката на Кирил Йорданов, съобщи Дарик. Това не отменя утрешната сесия, на която трябва да бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет, но точката може да отпадне.
Жалбата е от Протестантска евангелска общност. Документът трябва да бъде представен в Административния съд. Той трябда да прецени имат ли основание от Протестантската евангелска общност да протестират срещу оставката на Йорданов. Именно произнасянето на съдиите може да отложи избора на времененно изпълняващ длъжността.
Юристи изразиха мнение, че въпросната общност е юридическо лице и не би следвало да се жалват в това си качество срещу оставката на Йорданов.
На 19 март членовете на ОИК гласуваха с пълно мнозинство оставката на вече бившия кмет. От 19-ти започна да тече 7-дневният срок за нейното обжалване пред Варненския административен съд. 
Преди минути от БСП-Варна разпространиха до медиите декларация, с която заявяват, че общинските им съветници няма да участват в сесията утре. Продължават да настояват местният парламент да се саморазпусне, но нито един от съветниците от БСП реално не е подал оставка.