Над 500 деца участваха на турнир по футбол

Крилатко и Слънчо станаха първи в различните възрастови групи

Завърши третият турнир за деца от детските градини на Варна. Надпреварата, която се проведе в зала Конгресна на ДКС бе организирана от детския футболен клуб Делфините със съдействието на община Варна и Зоналния съвет на БФС.

В турнира се включиха над 500 деца, на 4,5 и 6 години от 17 детски градини в морската столица. Малчуганите бяха мощно подкрепяни от своите родители и близки, които наброяваха около 1000 души. Изтощителният 9-часов маратон премина с много забавления, футболни емоции и разбира се награди за най-добрите. На всички деца им бяха раздадени грамоти. Освен купи за отборните победители имаше и индивидуални призове за най-добър вратар, защитник, най-полезен играч и голмайстор. Раздаваха се и доста подаръци и награди от спонсори.

Малчуганите бяха разделени в 60 отбора, като се състезаваха в две възрастови групи – 4-5-годишни и 5-6 годишни. При по-малките шампиони станаха дечицата от Крилатко, следвани от Дружба и Делфинче. При 5-6-годишните пък надпреварата бе спечелена от Слънчо, втори са талантите на Дружба, а трети – тези на Тринити.

За най-добър вратар бе определен Петър Ганев (Дружба), Георги Радославов (Слънчо) е най-добър защитник, нападател №1 е Валентин Димитров (Дружба), а голмайстор – Виктор Илиев (Тринити). 

„Доволен съм от масовото участие на децата. Най-важното е малчуганите да спортуват и да се забавляват“, каза управителят на ДФК Делфините Илко Станчев.

По традиция организаторите бяха осигурили професионални футболни съдии, които да ръководят срещите, за да могат малчуганите от най-ранна възраст да са запознати с правилата на футболната игра. Екипът на ДФК Делфините, който работи с децата от детските градини повече от 2 години, направи турнирите за най-малките традиция в морската столица. Целта на всички състезания, организирани от ДФК Делфините, е популяризирането на футбола сред най-малките и работа с тях от най-ранна възраст.