130 деца се пускат в десетия турнир на ДФК Делфините

Спорт

15-05-2012, 16:57

Снимка:

dfc-delfinite.com

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Надпреварата ще е за малчугани между 7 и 9 годишна възраст и ще се проведе на 20 май (неделя) на игрището на Гранд мол Варна

Около 130 деца ще участват в десетото издание на детския турнир организиран от ДФК Делфините.

Надпреварата ще е за малчугани между 7 и 9 годишна възраст и ще се проведе на игрището на покрива на Гранд мол Варна. Събитието ще се проведе на 20 май (неделя). На всички деца ще бъдат раздадени фланелки и грамоти. Освен купи за отборните победители са предвиждат и индивидуални призове за най-добър вратар, защитник, най-полезен играч и голмайстор. Предвиждат се и доста подаръци и награди от спонсорите на турнира – Гранд мол и Карфур.

Както и в предишните турнири организаторите са осигурили професионални футболни съдии, които да ръководят срещите, за да могат малчуганите от най-ранна възраст да са запознати с правилата на футболната игра. Екипът на ДФК Делфините, който работи с децата от детските градини повече от 2 години, направи турнирите за малчугани традиция в морската столица. Целта на всички състезания, организирани от ДФК Делфините, е популяризирането на футбола сред най-малките и да се работи с тях от най-ранна възраст.