560 деца се пускат в турнир на ДФК Делфините

Надпреварата ще се проведе в зала Конгресна на ДКС в събота 23 февруари

Третият по рода си футболен турнир във Варна за деца от детските градини в морската столица предстои да се проведе през следващия уикенд. Турнирът, който вече е традиционен за града ни, е организиран от детски футболен клуб "Делфините" със съдействието на Община Варна и Зоналния съвет на БФС.

В надпреварата, която ще се проведе на 23 февруари в зала "Конгресна" в ДКС, ще се включат около 560 деца от 17 детски градини в морската столица. Турнирът ще стартира в 10 ч. и ще продължи до 19 ч. Очаква се малчуганите да бъдат мощно подкрепяни от своите родители и близки, като се очаква те да наброяват около 1000 души. Поканени си доста официални гости от община Варна, ЗС на БФС и хора от футболната общественост в града.

Организаторите са осигурили професионални футболни съдии, които да ръководят срещите, за да могат малчуганите от най-ранна възраст да са запознати с правилата на футболната игра. Освен купи за отборните победители са предвидени и индивидуални призове. Ще бъдат раздадени и доста награди, които са осигурени от БФС, а община Варна е осигурила зала Конгресна и грамоти на невръстните футболисти.