ОУ Васил Друмев триумфира в 10-ия турнир на ДФК Делфините

Спорт

20-05-2012, 16:43

Снимка:

dfc-delfinite.com

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

За най-добър нападател в надпреварата бе избран Виктор Светославов от училище Патриарх Евтимий, вратар на турнира стана Антон Андреев от отбора Тринити, най-добър защитник пък е Тодор Жеков от Добри Чинтулов, а голмайстор – Пламен Ангелов Патриарх Евтимий с 6 попадения

Отборът на основно училище Васил Друмев спечели десетия юбилеен футболен турнир организиран от ДФК „Делфините“.

Надпреварата се проведе на игрището на покрива на Гранд мол Варна, като в него участие взеха над 120 деца на възраст от 7 до 9 години. След драматични двубои с цели 28 гола победителите от четирите групи се класираха за полуфиналите. В тях „Васил Друмев“ победи „Тринити“ с 2:0, а „Цар Симеон“ и „Патриарх Евтимий“ завършиха наравно 1:1 и трябваше да определят победителя с лотарията на дузпите. В тях по-точни бяха дечицата от „Цар Симеон“, които се класираха за решителния мач за първото място. Там „Васил Друмев“ стигна до успеха с 1:0. В малкия финал „Патриарх Евтимий“ надигра с 2:1 „Тринити“ и завърши на трето място.
За най-добър нападател в надпреварата стана Виктор Светославов от училище Патриарх Евтимий, за вратар на турнира бе избран Антон Андреев от отбора Тринити, най-добър защитник е Тодор Жеков от Добри Чинтулов, а голмайстор – Пламен Ангелов Патриарх Евтимий с 6 попадения. За най-атрактивен състезател бе определен Виктор Георгиев от „Добри Чинтулов“, който освен статуетка получи за награда и Плейстейшън (PSP). Първите три тима взеха купи, а за всяко едно от 120-те деца имаше поименна грамота, шоколад и десерт. Те бяха осигурени от спонсорите Гранд Мол Варна и Карфур.

Надпреварата премина добре, въпреки дъжда, който се изсипа над игрището. Децата се представиха добре и най-хубавото е, че повечето участници бяха първокласници. Това означава, че за следващите турнири те ще придобият още повече умения. Ще бъдат на по-голямо ниво, което ще демонстрират в срещите от поредицата от състезания на нашата школа”, каза за ВарнаУтре.бг управителят на ДФК "Делфините" Илко Станчев.

ДФК „Делфините” продължава с тренировките и през лятото, за да могат децата да се развиват все по-добре. Тренировъчният процес се извършва на СК „Спартак” и СК „Тринити парк”. От 10 ч. до 11 ч. на Спартак тренират децата между 6 и 7 години, а от 11 ч. до 12 ч. са от 7 до 9 г. На игрището в Тринити парк в събота и неделя от 10 до 11 часа смесени тренировки за няколко възрасти. Всеки желаещ да стане част от школата на Делфините може да заповяда на тренировките.