Старшата на Черно море изпусна Сливнишки герой

Атанас Петров бележи за „моряците”

В последната си контрола от зимната подготовка, юношите старша възраст на Черно море завършиха наравно 1:1 с мъжкия отбор на Сливнишки герой. И двете попадения в срещата, играна на изкуствения терен на Национална спортна база “Спортпалас” край Варна, паднаха след почивката.

В 55-ата минута Атанас Петров изведе моряците напред в резултата, като след удара му топката рикошира в капитана на гостите Николай Величков и се оплете в мрежата. В 65-ата минута обаче Сливнишки герой изравниха, след като Георги Амзин засече с глава центриране от ляво. Варненци можеха да стигнат и до успеха в последните минути, но малшанс пред гола имаха Атанас Петров и Веселин Тисовски, които не успяха да поразят целта, останали очи в очи с вратаря на гостите.

След двубоя наставника на Черно море Тодор Каменов заяви, че се е получил здрав и оспорван мач и е доволен, че неговите възпитаници са били равностойни срещу силен съперник като Сливнишки герой. Младия специалист се изказа ласкаво за тима от Сливница, определяйки го като отбор, който е на нивото на тим от челните позиции в Б група. "Получи се много динамичен мач. От такива двубои играчите само могат да се учат и да растат нагоре", допълни още Тодор Каменов. В първия кръг от пролетния полусезон в Елитната група до 19г. "моряците" са домакини на "ЦСКА". Двубоя е на 2 март, събота с начален час 15.00ч.

Съставът на Черно море: Георги Ставрев, Костадин Иванов, Никола Найденов, Даниел Димитров, Александър Милев, Станислав Николов, Стелиян Ефтимов, Петко Цанков, Мустафа Мустафа, Диан Малчев, Атанас Петров

Резерви: Иван Христов, Александър Александров, Николай Атанасов, Веселин Тисовски, Карен Мадоян, Симеон Неделчев, Георги Атанасов, Теодор Кьосев.