Старшата на Черно море се забавлява в Кюстендил

Моряците на Тодор Каменов лидери в Елитната групата до 19 г.

Отборът на Черно море постигна победа срещу Велбъжд  в Кюстендил с 3:1 в мач от 14-ия кръг на Елитната група до 19 г. Срещата премина изцяло под диктовката на варненци, които след тази среща са лидери в своята група. Любопитното е, че моряците на Тодор Каменов са и с два мача по-малко.

От самото начало на двубоя моряците загатнаха за своя потенциал и можеха да поведат рано рано в резултата, но пропуски на Петко Цанков и Диян Малчев запазиха нолевото равенство. Мустафа Мустафа удари две греди, като при втория път топката срещна последователно и двете греди, но не везе в мрежата на домакините. Това все пак се случи в 40-ата минута на двубоя, Бекир Расим с много прецизен пас зад гърба на защитата изведе Диян Малчев, който излъга вратаря и реализира за 1:0.

През втората част варненци отново започнаха силно мача и само след 3 минути резултата вече бе 2:0. Идентично положение от първия гол, само че с разменени роли. Диян Малчев пусна пас зад гърба към Бекир Расим, който овладя топката на гърди и разстреля вратаря за втори път в мача. Пет минути по-късно Никола Найденов реализира за 3:0, след като засече с глава центриране на Диян Малчев. Домакините успяха да върнат едно попадение в 82-ата минута на мача.

„Много съм доволен от играта, въпреки, че в последните 20 минути се отпуснахме. Момчетата се забавляваха през целия мач и заслужено си спечелихме тази среща“, каза за Varnautre.bg треньорът на моряците Тодор Каменов.