Бекир Расим с хеттрик за Черно море в контрола

Спорт

20-02-2013, 17:33

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Младият талант реализира три гола във вратата на третодивизионния Суворово при успеха на своите с 3:1

Юношите на Черно море, състезаващи се в Елитната група до 19 г., успяха да победят тима на Суворово в контролна среща. Двубоят, който се игра в Суворово, завърши 3:1 за младите "моряци". Хетрик за варненци реализира Бекир Расим, който заедно с останалите четирима футболисти Атанас Петров, Слави Сталев, Георги Радев и вратарят Георги Ставрев, записаха първи игрови минути за тима на юношите за 2013 г. Както е известно, и петимата бяха с повикани в представителния тим от Георги Иванов от самото начало на подготовката.

Въпреки че загубиха първата среща срещу този съперник с 0:4, талантите на Тодор Каменов не излязоха на стадиона в Суворово като аутсайдери, а напротив. Моряците играха доста силно в началните минути на двубоя, като още в 25-ата минута стигнаха до гол. Атанас Петров изведе сам срещу вратаря Диян Малчев, който пусна пас към Бекир Расим, а последния реализира в опразнената врата за 1:0.

В 55-ата минута домакините успяха да намалят от статично положение, а малко след това отново Расим изведе Морето напред в резултата за 2:1. Младият талант на варненци нахлу мощно в наказателното поле отляво, замахна да стреля, след което прибра топката на левия крак и със силен удар по диагонала вкара топката за втори път във вратата на Суворово. Малко по късно от пряк свободен удар Беки прониза вратаря на домакините за 3:1, с което оформи и своя хеттрик в мача.

„Доволен съм от момчетата. Играхме доста силно, въпреки че има още какво да се желае. Продължаваме да се готви за старта на шампионата”, каза треньорът на Черно море Тодор Каменов.

Следващата контрола на юношите на Черно море е срещу Сливнишки герой на стадиона на Спортпалас в събота от 10,30 ч.

Съставът на Черно море:
Ставрев Костадин Иванов , Радев, Александър Велев, Петко Цанков, Станислав Николов, Никола Найденов, Бекир расим, Диян Малчев и Атанас Петров (Стелян Евтимов, Мустафа Мустафа, Николай Атанасов, Веселин Тисовски, Теодор Кьосев, Георги атанасов)