Иван Коконов: Мачът с Левски ще е генерална репетиция за Купата

Черно море играе учебна игра с дубъла в паузата

Офанзивният футболист на Черно море Иван Коконов е на мнение, че "моряците" трябва да станат по-силни и да влязат максимално подготвени в първия ½-финален за купата с Локомотив (Пд) на 7 април във Варна.

"Не започнахме добре сезона и още не сме в познатата си форма. Длъжни сме обаче да вдигнем качеството си на играта до срещата за купата. Хубаво е, че след паузата в първенството гостуваме на Левски на "Георги Аспарухов" и ще направим добра генерална репетиция за първата турнирна битка с Локо (Пд)”, заяви Коконов.

Той обясни и на какво се дължи пропускът при успеха с 1:0 над Марек. При 0:0 Иван излезе сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее. "Топката ми дойде висока, нямаше време да я спирам или обработвам. Реших веднага да го прехвърля, но ударът не се получи. Иначе е важно да трупаме победи и за самочувствие, важно е да вкарваме и повече голове", завърши Иван.

Междувременно днес "моряците" подновяват тренировки след двата почивни дни, а Бекир Расим ще се присъедини към лагера на младежкия национален отбор за първата му евроквалификация в Уелс.

В паузата на първенството Никола Спасов не планира контрола с друг отбор. По традиция Спасов ще проведе учебна игра с дубъла.