Черно море стартира във втората шестица с измъчена победа срещу Марек

ВИДЕО: "Моряците" спечелиха трудно с 1:0, Кулибали на 2 пъти за малко да си вкара автогол

Марек пропусна да вземе поне точка срещу Черно Море и в крайна сметка загуби с 0:1 гостуването си във Варна в първи мач от втората шестица на А група. Единственото попадение отбеляза Бургхард в края на първата част. По този начин "моряците" събраха 34 точки, колкото има и Левски на 7-ата позиция в общото класиране и на първо във втората половина на таблицата, но "сините" тепърва ще изиграят мача си срещу Хасково тази вечер.

Черно Море имаше две отлични ситуации да поведе в началото на мача. В 17-ата минута Вилиян Бижев пропусна да се разпише след като бе изведен сам срещу вратаря Михайлов от Себастиян Ернандес. Минута по-късно и Иван Коконов не успя да опъна мрежата. Футболистът на "моряците" се озова очи в очи със стража на гостите, но направи неуспешен опит да го прехвърли.

В края на полувремето все пак логичното се случи. В 45-ата минута Бургхард отправи страхотен удар от средна дистанция и намери мрежата зад Банков за 1:0. През втората част Марек на няколко пъти можеше да изравни резултата. Първо в 49-ата минута Абушев прати топката зад голлинията, но попадението беше отменено заради засада.

В рамките на две минути между 61-ата и 62-ата минута пък Кулибали на два пъти за малко да си отбележи автогол, като при втория нескопосан опит за изчистване кълбото се удари и в гредата.

В 71-ата минута пък Тодор Колев изпусна да изравни от непосредствена близост. Шест минути след това Бижев пропусна да реши всичко, като на два пъти обстрелва отблизо Михайлов, но топката не премина голлинията. В 83-ата минута Бакари също можеше да вкара, ала ударът му от воле мина в страни от вратата.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

Съставите на двата отбора:

Черно море: Чанович, Атанасов, Кулибали, Венков (капитан), Дос Сантос, Паланков, Бургхардт, Ернандес, Коконов (68-Матиас), Райков (46-Бакари) и Бижев (78-Божилов)

Марек: Михайлов, Николов, Виячки, Кавдански (Капитан), Атанасов, Петков, Гаров, М. Димитров (85- П.Петков), Манолов, Колев и Абушев.