Черно море излиза срещу Локо (Сф) за резултатна победа

Никола Спасов не отписва възможността "моряците" да се преборят за място в шестицата и евентуално преследване на евроквоти

Отборът на Черно море излиза за резултатна победа срещу Локо (Сф) днес от 15,30 ч. на стадиона в квартал "Надежда". "Железничарите" пък са на точка от гарантиране на мястото в първата шестица и ще се опитат да я вземат още днес пред собствена публика. Ако не успеят, футболистите на Локомотив ще имат право на поправителен срещу Берое.

"Моряците" има шансове за топ 6, но не всичко зависи от тях самите. Треньорът Никола Спасов не отписва възможността воденият от него тим да се пребори за място в шестицата и евентуално преследване на евроквоти. "Надявам се да успеем да влезем в първата шестица. Каквото се иска от нас ще го направим. Ще направим всичко възможно да си вземем мачовете Локо (Сф) и Хасково до края на редовния сезон. Ще се опитаме и с голова разлика, и с всичко това, което влиза в играта, да го постигнем. Целта ни е да побеждаваме в първенство, за да идват хората на стадиона", каза Спасов.

За целта Черно море трябва да постигне две резултатни победи до края и да се надява Марек и Левски да играят феърплей в последния кръг.

В Черно море има кадрови проблеми заради контузиите на основни футболисти като Симеон Райков, Бакари и Георги Божилов, които отпаднаха за днешния мач в "Надежда". Това обаче няма да промени тактиката на варненци с трима защитници и трима опорни халфове.

В същото време "червено-черните" отново няма да разчитат на основния си нападател Ламжед Шехуди. Той тренира, но Димитър Васев няма да рискува с пускането му на очаквания много тежък терен. На върха на атаката отново ще действа Преслав Йорданов, а сред титулярите се очаква да видим и звездата Емил Гъргоров.

И двата отбора се поздравиха с успех в миналия кръг. Локо победи у дома ЦСКА с 2:0, а Черно море се поздрави със същия резултат срещу Славия.

Вероятни състави:

Локо (Сф): Митрев, Елтон, Траянов, Бранеков, Трифонов, Том, Старокин, Генов, Гъргоров, Романов, Йорданов.

Черно море: Чанович, Станчев, Котев, Венков, Стенио, Паланков, Марк Клок, Буркард, Курьор, Ернандес, Бижев.