Никола Спасов запазил Мишо Венков за срещата с Локо Сф

Божилов аут и за мача със столичните "железничари"

Офанзивният футболист на Черно море със силен ляв крак Георги Божилов поднови тренировки вчера, след като ядрено-магнитният резонанс показа, че няма усложнения в хроничната му травма. Божилов пропусна последните няколко занимания на тима, въпреки че преди началото на сезона се смяташе за почти възстановен от контузията, която получи още на лагера в Турция. Именно заради нея атакуващия полузащитник на "моряците" не взе участие за националния отбор контролата с Румъния (0:0) в Анталия, като на неговото място при "лъвовете" по спешност бе повикан Михаил Венков.

"Божилов тренира самостоятелно, по индивидуална програма. Със сигурност няма да е готов за предстоящата среща с Локо (Сф)", каза пред varnautre.bg треньорът на Черно море Никола Спасов. Мачът в столичния квартал "Надежда" е от 15,30 ч. в понеделник.

Вчера футболистите, които взеха участие в двубоя за Купата на България с Локо (ГО) имаха възстановителна тренировка на стадион "Тича", а за всички останали заниманието бе редовно. До мача със столичните "железничари" варненци ще се готвят по веднъж на ден, като в неделя по обед пътуват за София.

Добрата новина за Никола Спасов е, че освен Божилов, в тима на варненци няма други контузени футболисти и ще може да разчита на най-доброто за важния мач с Локомотив (Сф).

Разбра се още, че левият краен бранител на "моряците" Михаил Венков е усетил болка по време на последната тренировка преди мача с Локо (ГО). Именно това е била причината Венков да остане резерва в Горна Оряховица. Никола Спасов не е искал да рискува здравето на футболиста на Варна за 2014 г. и е решил да го запази за срещата с Локомотив (София).