Никола Спасов поема Спартак (Варна)

Както е известно преди няколко дни треньорът Атанас Атанасов и по-голямата част от футболистите напуснаха тима

Опитният варненски специалист Никола Спасов поема Спартак (Варна), разбра Varnautre.bg. Тази сутрин Спасов е постигнал договореност с председателят на Управителния съвет на „соколите“ Антон Фажев да води отбора в предстоящия сезон на „Б“ група.

Както е известно преди няколко дни треньорът Атанас Атанасов и по-голямата част от футболистите напуснаха тима, заради финансовата криза и неясното бъдеще на отбора. Все пак се стигна до решение Спартак да участва в групата, но с млади футболисти и юноши от школата.

Спасов е провел разговор с играчите, които не са разтрогнали до момента – Генко Славов, Тодор Маринчев, Тодор Николов, Ивайло Русев, Георги Щерев, Славомир Събков и Константинос Савелас, които са го уверили, че остават в тима.

- Ситуацията в Спартак е сложна, но място за паника и страх няма. Започваме тренировки от понеделник и се готвим за първото домакинство с Добруджа – заяви пред Varnautre.bg новият наставник на Спартак. Ще търсим едновременно с това и опитни футболисти, играли в А и Б група, които да помогнат на отбора в този труден момент – каза още Спасов.

Договорът с Никола Спасов ще бъде подписан идната седмица. Както е известно в първия мач от новия сезон на Б група Спартак не пътува до Банско и отборът ще бъде санкциониран със служебна загуба.