Жоро Илиев за Сашо Станков: Великолепен специалист

Пожелавам му втория негов период в Черно море да е далеч по-успешен и вярвам, че ще е така

Варненецът Георги Илиев започна силно китайския си гурбет. Халфът се утвърди като титуляр в Шъдзяджуанг Йонгчанг и с добрата си игра помогна на своите да са лидер във втора дивизия след XI кръг. Воденият от Ясен Петров отбор има 8 победи и 3 загуби. В интервю за sportonline.bg Жоро разкрива своите впечатления за клуба и футбола в Китай. Естествено, не бяха подминати и темите за националния тим на България и родния му Черно море.

- Георги, Шъдзядужанг Йончанг прави фурор във втора китайска дивизия. Преди сезона шефовете Ви искаха да сте в топ 6, а Вие няколко кръга вече сте водачи в класирането. Мислите ли за елитна промоция?

- Нормално е след като се представяме добре и побеждаваме, да опитаме да се преборим за първото или второто място. Рано е обаче да се каже дали ще успеем. Ние винаги излизаме за победа и се стремим да се развиваме в правилната посока. Засега се получава.

- Кои са другите фаворите за първите две места?

- Общо са пет, в това число и ние. Но два отбора изпъкват над останалите с по-големи бюджети. Съобразяват се с тях и им е осигурен комфорт. Дано успеем да ги изпреварим.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ НА ГЕОРГИ ИЛИЕВ В SPORTONLINE.BG