Георги Илиев е най-скъпият футболист на Шъдзяджуан - 400 хил. евро

В зависимост от представянето на футболиста обаче, стойността на трансфера може да достигне почти двойно

Бившият футболист на Черно море и любимец на феновете на "моряците" Георги Илиев е най-скъпият футболист на Шъдзяджуан. Специалисти в спортния маркетинг, работещи за клуба, оцениха стойността на футболиста на 400 хил. евро. Така всеки, който иска да привлече национала от китайския тим, трябва да плати тази сума. В зависимост от представянето на играча обаче, стойността на трансфера може да достигне почти двойно.

След българина в класирането се нарежда Стиван Олд от Нова Зеландия, който е оценен на 250 хил. евро, а трети е полузащитникът Той Бай от Хонг Конг - 150 хил. в европейска валута. Всичко останали играчи са по 25 хил., като между тях има двама по 75 хил. и няколко по 50 хил.

Полузащитникът на Черно море подписа договор с Шъдзяджуан в началото на януари, като контрактът на екскапитана на моряците е за срок от две години. Треньор в китайския клуб е Ясен Петров. Именно бившият наставник на Черно море, пловдивските Локомотив и Ботев, и Левски настояваше да привлече в редиците си един от най-добрите халфове в "А" група. Илиев дори вече вкара първия си гол с екипа на Шъдзяджуан. Той се разписа при загубата на своя тим с 2:5 от Гуейджоу Ренхе.

През изминалия сезон новият тим на Жоро Илиев завърши на осмо място в крайното класиране на втория ешелон в Китай. Целите пред тима този сезон са класиране в първата шестица.

Припомняме, че  живата легенда и икона на Черно море бе изпратен с много сълзи, аплодисменти и скандирания от около 30 привърженици на "моряците" след всичко, което стори с фланелката на родния си клуб с думите - "Чакаме да се върнеш!"