Русев сам изявил желание да си тръгне от Спартак

Моето желание бе да остане да тренира с нас, категоричен бе Орела

Централният защитник Ивайло Русев е взел решение да напусне Спартак и да продължи да играе в по-долна дивизия. Това съобщи наставникът на соколите Атанас Атанасов - Орела.

Както е известно, в началото на годината Русев претърпя операция на бял дроб. За кратко централният бранител тренираше по индивидуална програма, но преди броени дни напусна лагера на Спартак. В момента Русев е в болнични.

„Момчето сам прецени, че иска да продължи кариерата си в друг отбор в по-ниска дивизия. Не е играл няколко месеца футбол заради операцията и трудно ще успее да се пребори за титулярно място при нас. Той сам изяви желание да напусне, въпреки че аз исках той да продължи да тренира с нас. Спартак бе лоялен с това момче, тъй като дефакто се води наш футболист. Русев е мъжкар, има характер и успява да се справи с многото трудности, които му бяха на главата. Дано по-бързо се възстанови и да се завърне на терена. Аз мисля, че не е футболист за В група”, коментира Атанасов.

След болничния, който е до края на март, бранителят ще дойде до офисите на Спартак, за да изглади отношенията си с клуба. Съществува и вариант Русев да завърши договора си със Спартак, но това ще стане ясно в началото на април. „По всяка вероятност ще разтрогнем с него след изтичането на болничните му”, обясни наставникът на варненци.