Атанас Илиев и Расим носят успеха на Черно море

"Моряците" удариха дублиращия тим на Терек (Грозни) с 2:1 в контрола

Отборът на Черно море постигна победа срещу дублиращия тим на Терек (Грозни) в контролна среща играна на осветление на терена в комплекс "Стар лайт" близо до Сиде. Моряците се наложиха с 2:1 над руския тим. И трите гола паднаха през първата част, а точни за варненци бяха Атанас Илиев и Бекир Расим.

Гонзо заложи на стартов състав изцяло от юноши на клуба, като единственият, който не е възпитаник на школата на „моряците” бе младият страж Ник Дашев. Причината е, че дублиращият тим на Терек е изграден от футболисти, родени между 1993 и 1994 г. Гонзо видя страхотна възможност да наблюдава младите таланти в игрова обстановка, като след срещата вече е наясно, на кои играчи от школата ще разчита през сезона. Останалите пък ще продължат да се готвят с юношите старша възраст.

Срещата започна добре за Черно море, като още в началните минути моряците можеха да поведат в резултата. Пропуски пред вратата на Терек направиха Бекир Расим и Петко Цанков. Последният бе много активен по фланга, като постоянно тормозеше отбраната на руснаците. В 21-вата минута младите таланти на Гонзо хванаха руснаците на бърза контраатака, която бе завършена страхотно от Атанас Илиев, който заби топката в мрежата за 1:0. В 30-ата минута Терек успяха да изравнят, но само две минути по-късно Бекир Расим бе на подходящото в наказателното поле и прониза вратаря на тима от Грозни за 2:1. В 40-ата минута Петко Цанков можеше да увеличи преднината на моряците, но стреля в аут.

През втората част преимуществото на Черно море продължи, като и двата тима стъпваха здраво на терена, без обаче да разчитат на грубости. Нападателят Валентин Йосков се появи в игра на мястото на Слави Сталев. До края на полувремето така и не падна нов гол, въпреки че моряците имаха няколко добри възможности да увеличат преднината си.

Съставът на Черно море: Ник Дашев, Мартин Костадинов, Слави Сталев (66 – Йосков), Петър Петров, Петко Цанков, Сашо Попов, Сашо Йовчев, Бекир Расим, Кристиян Пешков, Николай Минков, Атанас Илиев