Гонзо, треньор, по-ставаш за монтьор!

С Георги Иванов начело Черно море усилено върви към блатото от 90-те години на XX век, ако има достойнство да дава оставката

Емблематичният за българския футбол отбор на Черно море изживява тежки дни. Четирикратният шампион на нашата страна в момента се гърчи на 12-ото място в "А" група, точно над опасната черта. Варненци имат 16 точки, колкото и изпадащият към днешна дата Локомотив (София). Ако днес Миньор вземе, че поднесе поредната изненада в елита и бие Литекс, Морето ще е сред тимовете под чертата. Виновникът за всичко това е човекът, който записа три поредни загуби от началото на пролетния полусезон. Човекът, когото го бият като тъпан на сватба, който ходи с мокра кърпа на главата из "Тича", но продължава да се инати, да не показва достойнство и не вади оставката от джоба - новият пишман-треньор на тима Георги Иванов.

Любимецът на "синя" България, но като футболист, за пореден път доказа, че не може да си върже обувките като треньор. Дебютира начело на "зелено-белите" с поражение от шампиона Лудогорец в Разград - 0:2. Простиха му. Нямаше обаче прошка в следващия кръг, когато Иванов бе направен за смях във Варна от група анонимни чужденци от Етър - 0:1! Срам! Позор!! Дъно!!! Вчера "специалистът" изяде тоягата и от Вили Вуцов. Морето отстъпи на Славия с 0:1 в София и вече три мача, освен че пада като зряла куша от дърво, Черно море на Гонзо дори не може да отбележи гол. Докога, господин специалист?! Докога!

Иванов продължава да се държи нагло, да затваря телефона на журналисти, когато го потърсят за коментар. Стане ли въпрос за оставката му, Гонзо скача като жилнат от ято оси. За какво да си я давал? Време му трябвало. Щял да оправи нещата... С Георги Иванов оправия за Морето няма. С него начело отборът върви към блатото, в което бе затънал през 90-те години на XX век, преди Красен Кралев да поеме клуба и да го спаси от бездната. Крайно време е шефовете на Иванов да разберат това и да му бият шута, преди той да е обезглавил Черно море. Тръгнал е към това - със страшна сила. Да се чуди човек къде са феновете и защо не поискат веднага отговорност от "треньора"...

Като футболист Георги Иванов бе разкрит във Франция. Още във фолклора на феновете на ЦСКА видно място заема един рефрен, който гласи: "Гонзо, кретен, защо не си в Рен?!". Сега тръгва нов такъв, за уменията на Иванов като наставник - "Гонзо, треньор, по-ставаш за монтьор!". Става, но не за такъв на футболен клуб. Не може да го "ремонтира", може да го разфасова. Време е за действия и раздяла с Гонзо, че вече за смях станаха Черно море. Във Варна вървят залози колко поредни загуби ще натрупа Иванов. Относно двубоя с Левски, който предстои съвсем скоро, не се приемат залози за успех на "сините". Няма коефициент. Защо ли?