Черно море е твърде силен, за да отпадне

Нека феновете бъдат търпеливи и към Гонзо, и към шефовете, посъветва Иван Василев-Цапето

Бившият футболист на Черно море Иван Василев-Цапето коментира пред "Меридиан мач" двете поредни загуби на тима от началото на пролетния дял в шампионата.

Черно море не игра добре срещу Етър, но мисля, че до загубата до голяма степен се стигна заради подценяване на противника. Етър играха много стегнато и дисциплинирано и успяха да н иизненадат. Въпреки това не смятам, че Георги Иванов е виновникът за случващото се. От няколко години отборът е в някаква дупка. Гонзо е много работливо и амбициозно момче, дава всичко от себе си и много иска да се докаже. Направи добра подготовка. Не мисля, че до загубата от Етър е направил някакви грешки. В Разград всички очакваха да паднем. Много малко отбори могат да спечелят там. Ние успяхме миналата година, но това трудно може да се повтори. Така че мачът с Етър е първата непредвидена загуба. Не смятам, че до края на сезона може да има треньорска рокада. Изключено е Черно море да изпадне. Твърде силни сме, з ад асе случи това. Лошото е, че няма да играем за нищо, а ще си стоим в златната среда. Продължавам да мисля, че можем да объркаме много сметки. Убеден съм, че ще излезем от дупката и смятам, че ще спечелим още следващия мач срещу Славия.

Ако това не стане и отново загубим, може да има освирквания за Гонзо. Някои, особено от по-старото поколение привърженици, не го приемат, защото е левскар. Но на всички им казвам, че когато си професионалист, няма никакво значение от кой отбор си.

Виждам, че някои фенове недоволстват иот шефовете, че изоставиха изграждането на новия стадион на мястото на стария "Юрий Гагарин". Искам да им кажа, че трябва да бъдат търпеливи, защото свлачището от миналата зима унищожи много обекти, стопанисвани от ТИМ, и сега там се наливат милиони за тяхното възстановяване. Затова собствениците временно изоставиха стадиона. Нека феновете не се сърдят за това. Отборът в момента си има всичко необходимо като база и условия за подготовка. В спортно-технически план най-големите ни проблеми са в атака. Миро Манолов не е същият след тежката контузия. Същото се отнася и за Паломино. Въпреки това нека феновете на "Тича" да са спокойни и да дадат кредит на доверие на собствениците, отбора и треньора.