Варна почита Пламен! (обновена)

С цвете, свещ или камък - приятелите, близките и варненци, които преди 20 февруари не знаеха кой е той, ще почетат Пламен днес от 18 ч пред Общината

В 18 ч днес варненци ще се съберат пред общината, но не за да протестират, а за да отдадат почит пред младия си съгражданин. 

Различните групи във Фейсбук правят различни планове за начина, по който ще засвидетелстват съпричастност - мълчаливо, с цвете, със запалена свещ на мястото пред общината, където Пламен се запали. Приятелите му призовават всеки да донесе по един камък, за да се натрупа могила. Най-активните в протестите пък събират пари, които обмислят да вложат в паметник, който да напомня за Пламен на всички, минаващи край общината.  

Първоначалната идея всички, събрали се пред общината, да запалят свещ в Катедралата, беше отменена.

Варненският Ян Палах почина снощи, след като се самозапали на 20 февруари пред сградата на община Варна и бе приет в болница с 80% изгаряния. Пламен се поля с бензин рано сутринта на 20 февруари в деня на заседание на Общинския съвет. Постъпката му беше в знак на протест срещу управлението на града от кмета Кирил Йорданов. Преди да пристъпи към крайната мярка Пламен е бил с плакат, който гласи: "Оставка на Киро и всички общински съветници до 17 ч. на 20 февруари 2013 г". 

Събитието във Фейсбук: