Иван Петров: В неделя ще сме 30 000

Предводителят на протестиращите във Варна Иван Петров в предаването "Часът на Милен Цветков"

Цялата истина е една: този протест е предизвикан от истинското гражданско общество. Хората, които идват, са истински граждани, български патриоти, млади хора, но и по-възрастни. 

Снощи (във вторник) бяхме около 4000, нека никой не спекулира с цифрите. Това е недоволството на гражданите. 

Искам да се обърна към държавните и общинските власти: Не вадете жандармерия. Ние не отиваме да нападаме никого. Варна е морска столица. Ние показваме, че с добра организация всичко минава перфектно. Някой бил хвърлил бомбичка... Ние 4000 човека вчера обиколихме целия град и всичко мина перфектно. 

Недейте да спирате хората. Нека изкажат своето недоволство. Защото тези 24 години ги побъркаха и накараха 2 милиона млади да напуснат България. 

Няма да спираме, ще продължим. Ще си търсим правата на граждани на европейска държава. Нека всеки да разбере, че в тази държава трябва да се променят много работи. Това с тока, а кой продаде Корабостроителницата, кой продаде Нефтохим, кой продаде златните земи на България? А този най-велик цар на България, дето дойде и измами народа...

Никой не излиза срещу полицията, никой не излиза срещу жандармерията. Тези хора излизат срещу нас и ние с нищо не подсказваме, че искаме да направим нещо лошо. Това са млади хора. Мен също ме викаха в полицията, искаха да спрем митинга... Искат да успокоя топката. Но аз като футболист съм играла много с глава, при това добре и затова не мога да мисля много разумно. Не искам да подвеждам хората. Особено младите. Искам да ги накарам да мислят. Аз съм с тях на протеста, аз гледам с техните очи. Защото тази държава не е на мафията, а на българите.

Няма да спрем протеста, ще го засилим още повече. Обещавам на всички: ще вдигаме още хора. В събота и в неделя ще има 20-30 000 души по улиците на Варна. Защото тези млади хора трябва да останат да живеят в тази държава с друго мислене и с други разбирания.