Черно море Порт Варна с втора поредна победа

Варненци надиграха Берое у дома с 69:62

Втора поредна победа в Булсатком НБЛ записа отборът на Черно море Порт Варна. Тя отново стана пред домашна публика край морето, като този път тимът надигра Берое с 69:62. Двата отбора изиграха равностоен мач, а домакините съумяха да измъкнат успеха в края, когато се възползваха и от отсъствието на високите играчи на гостите. В следващия кръг Берое ще посрещне Ямбол у дома на 2 ноември (петък), докато Черно море Порт Варна ще гостува на Балкан на 3 ноември (събота).

След равностойно начало Черно море направи серия от 10:0 към края на първата част и поведе за 22-16 след десет минути игра. През втората играта вървеше кош за кош, като гостите изравниха резултата и той остана така до почивката, която дойде при 33:33.

В третата и четвъртата част Черно море водеше в резултата, но без да трупа сериозна разлика. Все пак варненци не позволиха на съперника си да вземе аванс нито за секунда през второто полувреме, като в решителните моменти домакините показаха по-здрави нерви.

И домакините и гостите не могат да се похвалят с много добро изпълнение на наказателни удари в този мач. Варненци стреляха 27 пъти и успяха в 16, докато беройки бяха 15 от 22. Като цяло резултатността в двубоя бе ниска, а тимовете направиха и доста грешки - съответно 15 за Черно море и 18 за Берое. Варненци пък стреляха 45% общо в мача или 25 от 55, докато старозагорци бяха 42" или 21 от 50.

Най-резултатен за домакините бе Милчо Борисов с 21 точки, а добре се включи и Александър Боич с 19.

За гостите Реджи Холмс приключи с 25 точки в срещата, а Милен Димитров добави 13 и 8 борби, пише BGbasket.com