Черно море Порт Варна стартира шампионата с победа

Спорт

20-10-2012, 20:39

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Варненци започнаха лошо срещу съперника, но обърнаха мача и спечелиха


Черно море Порт Варна започна сезон в НБЛ с победа в „морското” дерби срещу Черноморец. Баскетболистите на Спас Натов бяха домакини на съперника си в зала „Христо Борисов” в морската столица Варна и се наложиха със 79-69. Това се случи въпреки слабото начало на домакините, които успяха бързо да се вземат в ръце и да изведат мача до победа.

Страхотно начало на гостите ги изведе с 11 точки напред още преди да изтече петата минута на мача. Черноморец имаше контрол над случващото се на терена през тази част и след нея водеха с 8 точки. Серия от 13-2 в началото на следващата част обаче обърна нещата и домакините започнаха да се откъсват, като не погледнаха назад до края на срещата.

„Моряците” спечелиха убедително борбата под коша и предизвикаха с 5 технически грешки повече, отколкото извършиха. Отчайващ обаче бе процентът на гостите от наказателната линия – 8/25 или едва 32%, което им коства много. Варненци се възползваха от борбите си в нападение и имаха 18 точки от втори шанс срещу 6 за съперника.

Капитанът на варненци Милчо Борисов бе най-резултатен за отбора си с 18 точки. Асен Великов вкара 17 и подаде 6 асистенции, а с 11 точки и 6 борби завърши Лари Хол.

За Черноморец Кирил Райков бе над всички с 23 точки. Богдан Боев вкара 13, а с дабъл дабъл от 12 плюс 13 борби завърши Джеймс Тайлър.

В следващия кръг варненци отново ще са домакини, този път на Берое в зала „Конгресна”, а бургазлии гостуват на Ямбол.