"За" и "против" паркинг в Морската протестират едни срещу други

Мисия Варна

26-10-2012, 18:54

Снимка:

© БГНЕС / Красимир Делчев

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов протест за Морската

Пак бетонират Морската

Колчета-фантоми пак пускат коли в Морската

НА ЖИВО: Два лагера демонстранти се надвикваха пред Общината

18:35

Интересен протест с привърженици на диаметрално противоположни каузи се оформя пред Община Варна в  момента.

Група граждани, наброяваща около 40 души, се обявиха ЗА новоизградения паркинг насред Морската градина до Делфинариума. Те се заявиха като работещи в БМ-а и Делфинариума.

Хората излязоха с жълти, оранжеви и зелени бележки с лозунги: "Искаме си работните си места" и "Не на платения зелен терор". Те смятат, че създаването на паркинг там, защитава работните им места, а единият от защитниците дори стигна до тезата, че имотът, в който е паркингът, не е част от Морската градина. 

18:45

Групата на зелените активисти, които засега са около 30, категорично се обяви срещу наливането на бетон в Морската, и току-що издигнаха плакати с надписи: "Можеш ли да дишаш без Морската си градина", "Без строежи, без автомобили"...

18:50

Групата на защитниците на паркинга намаля, но се увеличи тази срещу него. Флагманът на "Варна диша" Славена Панайотова грабна мегафона и, по традиция, започна да разказва цялата сага за строителството в Морската градина, приемането на ОУП-а, кметското вето за паркирането, както и неговото нарушаване.