Пак бетонират Морската

Мисия Варна

18-10-2012, 14:55

Снимка:

Варна диша

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Шефът на дирекция "Обществен ред" научил от гражданите, че се е появил нов паркинг в градината

Нов паркинг към известен ресторант се е появил на 17 септември в Морската градина, алармираха от гражданско сдружение "Варна диша". 

Изсечени са всички намиращи се в предишната зелена площ дървета. Появата на този пореден паркинг в Морската градина е поставил отново на дневен ред наболелите въпроси с бетона в крайморския парк. 

"Кой издава разрешителни за изграждане на паркинги, след като Морската градина вече е с проет статут "зелена площ" в новия Общ устройствен план на града? Как автомобилите ще стигат до този паркинг, при действаща забрана за движение на коли в парка. Кой носи отговорност за отсичането на дървета в Морската градина, тъй като това не може да се върши без разрешение дори и в частен имот", попитаха от гражданското сдружение. 

От "Варна диша" поискаха да знаят и кой осъществява контрола. По тяхна информация шефът на общинската дирекция по сигурност и контролните дейности Стойчо Бакалов е научил от гражданите и медиите за новия паркинг.         

"Варна диша" вече са подали сигнала до кмета на община Варна, до район "Приморски", както и до Окръжна, Районна и Софийска градска прокоратура.