Анкетата отсече: Восъчната фигура на Путин остава в Ретро музея във Варна

Мисия Варна

08-03-2022, 10:56

Снимка:

Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Музеят на восъчните фигури във Варна няма да премахне статуята на руския президент Владимир Путин от своята колекция. Това стана ясно след анкета, организирана от собственика на Ретро музея във Варна.

Тя беше направена, за да разбере дали хората искат восъчния руски държавен глава да остане в музея.

Преди дни в музея "Гревен" в Париж решават да се разделят с восъчната фигура на руския президент Владимир Путин, в знак на протест срещу войната в Украйна. А главата му остава в кутия.

Восъчната фигура била нападана от посетители през последните дни. Директорът Ив Деломо разказва, че вече не е възможно да излагат статуя на човек като руския държавен глава. Така Путин няма място сред световните лидери в музея.

Както вече съобщихме, след въпрос дали ще премахне Путин по примера на французите, въпреки че е против, собственикът на Ретро музея във Варна решава да провери нагласите на хората у нас с анкета във фейсбук.

"От близо 15 хиляди, които гласуваха в тази анкета за един ден, 99 % бяха на мнение, че Владимир Путин трябва да остане в музея. Споделят, че този конфликт не е започнал на 24 февруари, а е започнал преди 8 години, тогава с Майдана", казва Цветан Атанасов пред Нова тв.

Така руският лидер не само остава в музея, но и за по-голяма сигурност Путин е преместен в голямата зала в сектора "ПОБЕДА". Под зоркото око на камерите. Статуята пък била застрахована за 100 хиляди лева.

"Боли ме и за украинския, и за руския народ. Това са два братски народа, християни, славяни, които бяха насъскани един срещу друг от едни други хора зад океана с абревиатура САЩ, така че нека да казваме истината в очите, нали", смята Атанасов.

А в музея в Париж восъчната фигура на Владимир Путин вече е в склада и може да бъде заместена с тази на Володимир Зеленски, за да заеме свободното място между Джо Байдън и Си Дзинпин.