Никола Спасов: Нямаме цел за тройката или да ставаме шампион

Искаме да запазим купата, каза още наставникът на Черно море

Треньорът на Черно море Никола Спасов заяви за пореден път, че "моряците" играят безцелно в "А" група. Основното изискване към отбора е възможно най-много победи.

"Във всеки мач играем за победа, нямаме цел да влизаме в челната тройка или да ставаме шампиони. Мачовете ще покажат къде ще бъдем в класирането", сподели Спасов след успеха с 5:0 над Вихър (Строево) за Купата на България.

Варненци се класираха за 1/4-финалите на турнирната надпревара, а наставникът похвали четвъртодивизионния тим.

"Не толкова лесна победа. Спокоен мач. Момчетата от Вихър стояха добре на терена, с нелоши футболисти. Добър отбор са, стана интересен мач, вкарахме 5 гола, пропуснахме също положения. Не вярвам, че Вихър са очаквали да преминат елиминаторията. Стойностен мач се получи. Искаме да запазим Купата, мотивирани сме. Отиваме на 1/4-финал, където ще бъде различно, независимо от противника. Става въпрос и за късмет при жребия", допълни той.

"В този мач играха 6 чужденци. Имаха нужда от мачове. Не бе необходимо да взимам всички, това беше мотива да оставя хора във Варна. Тези хора трябваше да играят, видя се, че в началото на мача имаше неувереност във футболистите", продължи Спасов.