Черно море на 1/4-финал за Купата, Йосков и Костадинов с дебютни голове

Спорт

27-10-2015, 15:18

Снимка:

LAP.bg / Анди Дюлгерян

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море - Вихър 5:0 (фоторепортаж)

Никола Спасов: Нямаме цел за тройката или да ставаме шампион

"Моряците" не срещнаха проблеми срещу аматьорския Вихър (Строево) и го победиха с 5:0

Настоящият носител на Купата и Суперкупата на България Черно море се класира за 1/4- финалите на турнирната надпревара след нов разгромен резултат. След като на 1/16-финал удариха със 7:1 Пирин (Разлог) днес подопечните на Никола Спасов надделяха и срещу четвъртодивизионния Вихър (Строево) с 5:0. Срещата се игра на терена в Коматево, а варненци бяха подкрепени от петима фенове.

Симеон Райков откри резултата в 39-ата минута с изстрел от 27 метра, а Вареа покачи на 2:0 в 43-ата.  Аржентинецът бе точен с глава след асистенция на Райков. Преди това Марчин Бургхардт и Райков удариха греди, а пропуски направиха Даниел Георгиев, Стефан Станчев, Вареа и Йосков. 

Пет минути след почивката Симеон Райков реализира втория си гол в мача. В 51-ата минута изтрел на Валентин Йосков бе избит от вратаря на домакините, топката попадна в Райков, който вкара за 3:0. Само четири минути по-късно 17-годишният Йосков отбеляза първия си гол за представителния тим на "моряците" в официален мач, след като бе изведен в наказателното поле на Вихър и хладнокръвно матира вратаря Маринов за 4:0.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

До края на срещата на два пъти домакините имаха възможност да намалят резултата, но Каламов и Фатов не намериха целта. В 84-ата минута Андреас Васев центрира в наказателното поле където резервата Мартин Костадинов не остави шанс за вратаря на домакините за 0:5. Попадението е първо за младия футболист на Черно море, който до миналия сезон игра Елитната група до 19 години в школата на "моряците".

Съставите

Голмайстори: Райков (41, 47), Вареа (43), Йосков (54), Костадинов (84)

Вихър: Малинов, Атанасов, Йорджев, Христов, Дочев, Доков, Фатов, Йончев, Урумов, Хасан,
Костадинов (Мартин Костадинов, Илиян Неделчев, Матиас Курьор).

Черно море: Чанович, Траян Траянов, Жиньо, Педро Еуженио, Бургхардт, Станчев, Георгиев,
Васев, Вареа, Райков, Йосков