Продавали свободно наркотици в крайбрежна дискотека

Крими

24-08-2015, 12:20

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маскирани полицаи щурмуваха крайбрежна дискотека

Двама дилъри са задържани при акцията в съботната вечер

Двама наркодилъри са задържани при акцията в заведения на крайбрежната алея в нощта срещу неделя. При извършване на лични обиски на 35-годишния Г. Г. от Варна и 32-годишния П. Б. от Русе, които са били арестувани в чалгаджийския клуб "Час Пик", са намерени различни количества наркотични вещества – кокаин, амфетамини, марихуана, съобщиха от прокуратурата.

В сейф за съхранение на лични вещи в заведението, нает от Г. Г., който го е предал на полицията по време на операцията, е открито газово оръжие. След направената експертна справка е установено, че е преправено в огнестрелно.

Двамата са участвали в схема за разпространение на наркотици. На определено място в заведението били оставяни дозите с наркотици, а клиентите се самообслужвали, като оставяли на същото място парите. В 32-годишния русенец П. Б. са намерени същите по вид наркотични вещества, опаковани в подобни разфасовки, каквито са открити и в Г. Г. Извършени са обиск и претърсване и в дома на русенеца, който имал свое жилище във Варна.

Оттам са иззети значително количество амфетамини, анаболи, чист кокаин, марихуана, празни найлонови пликове за разфасоване на дозите, електронна везна, както и 9-мм патрони, пари в евро и левове. Извършителите са задържани за срок до 72 часа. П

Акцията е извършена под контрола на Районна прокуратура. Предстои образуваното досъдебно производство да бъде изпратено по компетентност в Окръжна прокуратура за осъществяване на ръководство и надзор върху разследването.