Феновете на Черно море: Направо да дават купата на Левски

Назначението на Ивайло Стоянов е част от сценария "Каузата Левски"

От националния фенклуб на Черно море скочиха срещу назначението на Ивайло Стоянов за главен съдия на финалния мач от турнира за Купата на България с Левски. Привържениците на варненския клуб смятат, че изборът на Сватбата не е случаен и е част от един добре скалъпен сценарии.

Припомняме, че последният мач на Левски, който Ивайло Стоянов ръководи, беше сладката победа на "сините" с 1:0 срещу Лудогорец в реванша от полуфиналите, когато Антонио Аниете наказа Владислав Стоянов на "Герена".

"Това е подигравка. Как може един и същ съдия да свири на Левски в полуфинала от турнира, и сега да бъде избран за финалната среща. Да вземат да им занесат официално Купата в София и да не играем в събота", изригна шефът на фенклуба на Черно море Иван Михайлов пред varnautre.bg.

Той припомни и мачa между двата тима през 2013 г. на Тича (1:1), който бе ръководен отново от Ивайло Стоянов. "Тогава зачете гол от явна засада. После дори беше наказан, а сега ни го слагат пак да ръководи този важен мач. Но това не е случайно. Назначението на Сватбата е част от сценария "Каузата Левски". Предлагам съдийската комисия към БФС официално да обяви, че от следващия сезон всички мачове на Левски от турнира за Купата на България и "А" група да бъдат свирени от един рефер, за да са по-спокойни на Герана", каза още Михайлов.