Жесток ултиматум в Черно море

Ръководството развързва кесията при вдигане на трофея

Жесток ултиматум е поставен на футболистите на Черно море броени дни преди финала за купата срещу Левски. Вестник "7 дни спорт" твърди, че на "Тича" официално са заявили пред играчите, че ако не спечелят трофея, половината ще изхвърчат веднага. Новината идва като студен душ за възпитаниците на Никола Спасов, на които веднага след класирането за финала бе заявено, че ще играят за отборна премия в размер на 100 хиляди лева.

Финалът срещу Левски на практика се явява последен шанс за футболистите, които са с несигурно бъдеще в Черно море. Както вече стана ясно, треньорът на варненци показа вратата на капитана Кирил Котев, а още няколко играчи стягат куфарите на "Тича“. Така финалът се явява на живот и смърт не само за "сините“, а и за съперника им от Варна.

Друг спортен ежедневник - "Меридиан мач" пък твърди, че ръководството на Черно море има готовност да развърже кесията и да осигури подобаващ бюджет за клуба през новия сезон, ако той спечели финала за Купата на България с Левски и си спечели квота за участие в Лига Европа.

"Химимпорт" е една от малкото компании в България, която може да си позволи да отдели средства и дори да превърне отбора в конкурентоспособен на Лудогорец. Шефовете веднъж вече показаха щедрост през сезон 2008/2009, когато "моряците" завършиха трети, играха няколко години подред в евротурнирите, където в един момент само осем минути ги отделиха от исторически триумф срещу Щутгарт и пробив в групите на ЛЕ.

Очаква се, ако варненци спечелят трофея този уикенд, да се направи сериозна селекция, с която да се представят на ниво в евротурнирите. А и завишените финансови стимули, които предлага УЕФА, са достатъчно добър дразнител това да се случи.

Поради тази причина много от футболистите изчакват да мине финалът и едва тогава да вземат решение дали ще продължат кариерата си на "Тича", или ще търсят друг вариант.