Черно море приема Марек в първи мач от втората шестица

Срещата е днес на Тича от 15,30 ч.

Отборът на Черно море стартира днес мачовете от втората шестица. В първа среща от плейофната фаза "моряците" приемат тима на Марек. Срещата е от 15,30 ч. на стадион Тича във Варна.

В групата за мача с дупничани след 7-месечно възстановяване от контузия се завръща халфът Дани Георгиев, който претърпя операция на скъсани връзки. Сред 18-те за първи път след нова година попада и Георги Божилов. Аут за двубоя са контузеният Стефан Станчев, наказаният Марк Клок, капитанът Кирил Котев и Петър Златинов. Последните двама карат треньорски курс в София.

През редовния сезон варненци записаха победа и загуба срещу Марек. На Тича "моряците" отстъпиха на дупничани с 0:1 и победиха с 3:1 при гостуването си Дупница.

В състава на гостите пък играят трима бивши футболисти на Черно море. Това са вратарят Емил Михайлов и халфовете Димитър Петков и Димо Атанасов.

В Марек Тенчо Тенев също няма да може да разчита на капитана си Милен Лахчев. Централният бранител изтърпява втория си мач от наложеното му от БФС наказание и така в отбраната на дупничани отново ще си партнират Емил Виячки и Мартин Кавдански. Нападателят Еньо Кръстовчев пък е с травма, която до последно ще принуди Тенев да се чуди с кого да излезе в атака. По всяка вероятност специалистът ще премести Рангел Абушев от върха на нападението на един от фланговете, а неговото място ще бъде заето от Крум Бибишков. На другото крило пък ще е Димо Атанасов, който за последно у нас игра именно за Черно море. Вратарят на дупничани Емил Михайлов и халфът Димитър Петков в различни етапи от кариерите си също бяха част от варненския тим.