Кметът за санирането: Финансирането става на състезателен принцип

Призовавам всички да бъдем по-активни, за да можем максимално да се възползваме от тази програма, апелира Портних

"Колкото по-бързо хората регистрират своите сдружения – толкова по-големи са шансовете им да получат средства по програмата за безплатно саниране на панелните блокове, защото ресурсът макар и голям, в крайна сметка е ограничен, и финансирането става на състезателен принцип." Това заяви кметът на Варна Иван Портних в разгара на кампанията по кандидатстване за безплатно саниране на панелните сгради.

"Призовавам всички да бъдем по-активни, за да можем максимално да се възползваме от тази програма, защото всяко забавяне води до изчерпване на ресурса, а това е уникална възможност за гражданите безплатно да повишат енергийната ефективност на домовете си и да си намалят сметките за ток", каза още кметът.

Той подчерта, че за съжаление има много спекулации в общественото пространство по отношение на програмата за саниране, като се разпространява грешна и лъжлива информация.

"Искам да напомня, че това е програма изцяло безплатна за гражданите, а собствеността им остава неприкосновена и след санирането на домовете им", каза кметът.