Фажев: Белардели ни разиграваше до последно

Пишман италианският футболен бос обяви, че напуска Варна и обвини Антон за три неща

Антон Фажев пожела да отговори на последните нападки на Пиетро Белардели към него. Както е известно, пишман италианският футболен бос обяви, че напуска Варна Вн, но за сбогом обвини Фажев за три неща – държи заключени личните вещи на чуждите футболисти на стадиона, провалил е внасянето на документите на новия УС в съда за регистрация и картотекирането на футболистите за пролетния полусезон.

Публикуваме отговора на Антон Фажев без редакторска намеса:

"Да, личните вещи на чуждите футболисти са на стадиона. В последните дни обаче всички служители на клуба бяха в неплатен отпуск и се наложи да върнем спешно счетоводителката от Велико Търново. Вчера първата група румънци си получиха вещите и си заминаха с една кола. Днес същото ще направим и с останалите легионери. Що се отнася до това, че аз съм държал под ключ вещите им, няма как да стане, защото не съм домакин. Белардели бе назначил домакин, но не му плащаше и той му хвърли ключовете. Същото се получи и с шофьора на автобуса. И на него не му плати, и той също му хвърли ключовете. На мен лично Белардели не ми е предавал каквито и да е документи или вещи, така че аз няма какво да държа под ключ.

Що се отнася до това, че щял да ме съди, ако не си получат вещите, първо, вече казах, че ще си ги получат. А и този човек мен не може да ме осъди по никакъв параграф. Не е вярно също , че съм неоткриваем, както твърди. Най-малко, защото вчера отново разговарях с преводачката му. За документите на новия УС преди седмица вече казах истината, но се налага пак да я повтарям. Три пъти ходихме при неговата юристка, за да подпише Белардели два документа и цялата документация за регистрация на новия УС да влезе в съда за регистрация. Той така и не подписа. Доколкото зная, другият му юрист също три пъти го е молил за подписа му, но напразно.

За картотекирането на играчите също обясних. Получих 200 лева от Белардели за бензин и 200 лева за картотеки. Но кого да картотекирам в София, след като миналия петък лъга до последно тримата ни български футболисти – Радо Тодоров, Яначков и Събков, и в крайна сметка не им плати, както им бе обещал, за да подпишат договори. Така ние не изпълнихме условието на БФС да уредим четирима играчи с професионални контракти, за да играем с Банско. Ако Белардели искаше да има мач с Банско, щеше да им плати. След като не го направи, поне да беше мъж и да ни го беше казал по-рано. Ние щяхме да намерим вариант да картотекираме тримата и да играем мача. Но той ни разиграваше до последно – както тримата играчи, така и нас, и Спартак!