Спартак може да започне начисто във "В" група

Към днешна дата по груби сметки задълженията на варненци надхвърлят 200 000 лева

Отборът на Спартак 1918 загуби професионалния си лиценз, след като БФС го изпрати в аматьорската лига. Когато един ден обаче отборът отново се върне в "Б" група, ще се наложи да погасява дълговете, които е натрупал като професионален клуб до този момент – към футболисти, институции, фирми и частни лица, или да представи договори за разсрочено плащане на задълженията, за да получи професионален лиценз за участие във втория ешелон. Разбира се, ако Лицензионната комисия му издаде лиценз и за стадиона.

Към днешна дата по груби сметки задълженията на Спартак 1918 надхвърлят 200 000 лева, които отново ще излязат на дневен ред при връщане в "Б" група.

Те обаче могат да бъдат избегнати, ако Спартак 1918 се обедини с отбор от "А" окръжна група в нов клуб и той бъде допуснат до участие в Североизточна "В" група с аргумента, че отговаря на условията на БФС. Това едва ли ще представлява проблем, тъй като в Североизток играят 16 отбора, а по наредба групата може да се увеличи до 18, стига от БФС да преценят, че новите тимове отговарят на всички техни условия за "В" група. От години се знае, че не само няма желаещи да влязат по административен път в Североизточна "В" група, а много често по време на първенството, с изключение на настоящото, отбори се отказват по финансови причини.

Новият Спартак ще има друго име – Шипченски сокол или нещо подобно. Но най-важното е, че след като се завърне в "Б" група, ще е чист и без никакви задължения.