В Спартак гонят шест точки до зимата

Маслара не предвижда контрола в прекъсването на първенството

Спартак няма да играе контролна среща прекъсването на първенството, която е продиктувана от евроквалификацията на националния отбор с Малта. Това каза пред varnautre.bg треньорът на "соколите" Иван Маринов - Маслара.

"Вариантът за контролна среща отпада категорично. Ще използваме паузата, за да се подготвим за оставащите два мача от есенния дял. Предстоят ни изключително важни две срещи, от които трябва да вземем максимален брой точки. Това са целите ни. През тази и другата седмица ще тренираме комплексно, за да сме подготвени. Не разполагаме с достатъчно футболисти и една евентуална контузия на състезател ще ни дойде много в този момент", каза наставникът на варненци.

В следващия кръг Спартак гостува на 15-ия в класирането Черноморец, който е с 10 т., а срещата е на 22 ноември в Бургас. Седмица по-късно (29 ноември) "соколите" завършват пролетния полусезон с домакинство на Верея (Стара Загора), който се намира на 13-а позиция с актив от 13 т.

"Разбира се, че след победата над Раковски самите футболисти гледат по друг начин. Все пак взехме важни три точки. И като казвам важни нямам предвид само като актив. Те ще повлияят и на самочувствието на самите играчи. Защото в отбора има можещи момчета, на които им трябва малко, за да постигнат целта", категоричен бе Маслара.

"Знаете, че нашата цел до края е да скъсим колкото се може разликата с отборите, с които ще се борим за оцеляване през пролетта. След една добра селекция през зимата мисля, ще успеем да се преборим за оставане в групата на професионалистите", смята треньорът на Спартак 1918.