Спартак с първа победа за сезона, удари Раковски с 2:1

Спорт

08-11-2014, 16:25

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първата победа на Спартак в снимки

Маслара: Можехме да бием по-изразително

Пламен Иванов и Радулович донесоха първи три точки на "соколите"

Отборът на Спартак 1918 записа първа победа в "Б" група за Сезон 2014/2015 г. "Соколите" успяха да победят Раковски с 2:1 в мач от 13-ия кръг на шампионата във втора дивизия, който се игра на Коритото. Пламен Иванов откри резултата с красив гол в 25-ата минута, а Радулович покачи с 2:0 четири минути след почивката.

Двата тима започнаха срещата малко лежерно, като в първите минути Спартак се опита да упражни домакински натиск.
В 15-ата минута Пламен Иванов падна в пеналта след контакт със съперник, но съдията прецени, че няма основание да свири дузпа. Пет минути по-късно Красимир Илиев пропусна да открие, след като от 5 метра не улучи вратата. Славомир Събков проби отляво и върна топката около точката на дузпата, където Илиев се опита с едно да я насочи в мрежата, но кълбото отскочи точно преди да нанесе удара и излезе в аут. По-добрата игра на домакините обаче даде резултат в 25-ата минута. ТогаваПламен Иванов много добре изигра ситуацията, след като направи двойно подаване пред пеналта, топката се върна в него и той с едно прехвърли майсторски Акалски. Преди да влети в мрежата топката отскочи от страничната греда - 1:0.

В 49-ата минута след хубава атака Красимир Илиев центрира успоредно на голлинията и Радулович насочи кълбото зад голлинията - 2:0. Малко след това страхотен шут на Чипев бе избит от вратаря на гостите в корнер. Малко след това страхотен шут на Чипев бе избит от вратаря на гостите в корнер.

В 71-ата минута гостите намалиха. Вратарят на домакините Филип Димитров изтърва топката след удар и Петър Атанасов я насочи в празната врата - 1:2. Две минути по-късно параболичен шут на Чипев бе избит от вратаря Грабчев, който малко по-рано смени контузения Акалски. До края на срещата "соколите" трябваше да бранят преднината си, като в крайна сметка успяха да запазят резултата.

Въпреки победата в шампионата, варненци продължават да са на последна позиция в класирането.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

Спартак 1918: Димитров, Маринчев, Тодоров, Донев, Калудов, Събков, Илиев, Яначков, Чипев, Радулович, Пл.Иванов

Раковски: Акалски, Лачев, Енчев, Кордов, Райков, Батинов, Любенов, Атанасов, Тонев, Кабаков, Орловски

Съдии: Георги Гинчев, Стефан Пецанов, Асен Атанасов

Жълти картони: Маринчев, Радулович/Батинов

Стадион „Спартак“, 150 зрители