Одесос потвърди участие в Шампионската лига

Тимът от морската столица пуска заявка за турнир през лятото на 2015 г.

Шампионът на България по плажен футбол Одесос потвърди участие в Шампионската лига в Барселона през 2015 г. Това каза пред varnautre.bg президентът на тима Добрин Стефанов.
"Пуснахме списък с футболистите в УЕФА, които донесоха на клуба четвърта титла в този спорт през миналия сезон. Той обаче може да бъде актуализиран преди надпреварата", каза Стефанов. 
Plajen fitbol

Добрин Стефанов, президент на Одесос

"В момента кандидатстваме за домакинство на турнир през лятото, който ще е за Купата на Кмета. Спонсор на надпреварата, която ще е и кръг от държавното първенство, ще е Общината. През миналия сезон първенството се проведе в три кръга - в Русе, Шкорпиловци и Бургас. Не приемам за нормално Варна, като морска столица, да не е сред градовете - домакини на плажния футбол. Още повече, че нашият град е представен от най-много отбори в първенството", сподели още Добрин Стефанов.

Относно участието на тима в Шампионската лига президентът на Одесос сподели, че организацията за този голям форум изисква доста средства, които ще се търсят от спонсори. "Имаме уверение от Община Варна в лицето на кмета Иван Портних, че ще помогне частично участието на тима в Барселона през 2015 г.. Това е голям жест от страна на кмета, който мога само да адмирирам. Надяваме се да се представим достойно, въпреки че знаем срещу какви грандове в този спорт ще играем", сподели още Добата.