Риболовно състезание на язовир Тръстиково

През месец септември община Белослав ще бъде домакин на поредица забавни събития, част от „Промоционална кампания на риба и рибни продукти“.

На 7 септември на язовир Тръстиково  от 9.00 часа  ще се проведе риболовно състезание за любители риболовци. Желаещите да се включат в риболовното състезание ще имат осигурен транспорт, който ще тръгне в 8.30 от община Белослав. За всички желаещи ще има въдици и одеала, за да е удобен и приятен риболова. Риболовците ще влязат в битка за най-добър улов.  

Жури ще определи победителите след приключване на състезанието в 11.00 часа. След класирането организаторите са осигурили и награди за победителите. След усилената работа и трудно състезание, естествено , че трябва силите да се възвърнат, а това ще стане на язовира с рибно барбекю от 11.30.

Програмата на състезанието е следната:
- от 08.30 на 07.09.2014 г. – тръгване от община Белослав
- от 09.00 до 09.30 - запознаване, инструктаж и разпределяне по сектори;
- 10.00 – старт на състезанието;
- 11.00 - край на състезанието;
- след 12.00 – награждаване, обяд и веселие.

Дейностите са част от проект „Промоционална кампания на риба и рибни продукти“в Община Белослав, който се финансира по мярка 3.4.”Развитие на нови пазари и промоционални кампании” по приоритетна ос №3 ”Мерки от общ интерес” по Оперативна програма за развитие на сектор”Рибарство”, съфинансиран от Европейски фонд за рибарство и Република България. Проектът е насочен към промотиране и популяризиране на продуктите от риболов и аквакултура, за повишаване потреблението от вътрешния пазар на продукти от риболов и аквакултури, подобряване техния престиж, а така също и на целия сектор „Рибарство“.