"Моряците" гонят първи три точки този сезон

Черно море абсолютен фаворит срещу Марек

Отборът на Черно море излиза днес срещу новака в "А" група Марек за първи три точки през новия сезон. На "Тича" нямат контузени футболисти и наставникът Сашо Станков ще може да започне срещата с най-добрите си играчи.

"Очаквам отборът на Марек да играе по-затворено. Имаме виждания и стратегия за този мач. Без много голям риск, разбира се, ще търсим гол от първия съдийски сигнал. Наясно сме, че ни предстои сериозен двубой, но ние трябва да победим задължително. За самочувствие, за добра атмосфера в отбора, трябва да направим една победа пред собствена публика и да зарадваме феновете", категоричен е Станков.

По друг начин стоят нещата в лагера на Марек. Треньорът Антон Велков няма да може да разчита на трима от основните си футболисти за днешното гостуване във Варна. Аут за мача са халфът Светослав Диков, който има възпаление на коляното и не пътува за морската столица, както и нападателите Димитър Димитров и Еньо Кръстовчев. Последният се възстановява от операция, а Димитров получи контузия на мача с Лудогорец и мястото му на дясното крило ще бъде заето от Марио Близнаков. Добрата новина за треньора Велков е присъствието на халфа Ангел Русев в групата за мача.

"Очаквам труден мач във Варна. Съперникът ни още няма записана победа от началото на сезона и ще иска да използва максимално домакинството си, за да я постигне. Излизаме с уважение към Черно море, но без страх. Трябва да бъдем концентриране, за да спечелим“, заяви Велков.

Иначе Черно море е абсолютен фаворит в срещата днес, ако се има предвид баланса на двубоите между тези два тима. От 27 мач, варненци имат 21 победи и само една загуба. Равенствата пък са 5, а головата разлика - 64:18 в полза за Морето.

Черно море - Марек

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ

Черно море: Китанов, Александров, Котев, Слави Сталев, Венков, Георгиев, Стенио, Коконов, Божилов, Райков, Миро Манолов

Марек: Михайлов, Б. Николов, Н. Николов, Лахчев, М. Димитров, Андонов, Илиев, Близнаков, Василев, Тончев, Бибишков

Днес от 18:00 часа

Варна, стадион "Тича“

Съдия: Вихрен Манев